امروزه فعالان در زمینه بازاریابی همگی به توافق رسیدهاند که اینستاگرام محبوبترین شبکه اجتماعی در ایران است. اینستاگرام در جهان نیز از محبوبترین شبکههای اجتماعی است و ماهانه ۱ میلیارد کاربر فعال را دارد. شاید در سالهای ابتدایی اینستاگرام شبکهای برای سرگرمی بود، اما با تکامل بینظیری که در طول سالها به دست آورده است، به ابزاری قدرتمند در بازاریابی برای مشاغل مختلف تبدیل شده است. اینستاگرام پنجرهای برای بهتر دیده شدن کسبوکارها فراهم کرده است. در این میان یکی از مهمترین و کاربردیترین ابزارهای اینستاگرام برای کسبوکارها insights اینستاگرام است. این ابزار امکانی برای کاربران فراهم میکند تا بتوانند محتوای خود را تجزیه، تحلیل و اندازهگیری کرده، عملکرد محتوای خود را ببینند. Insights اینستاگرام باعث میشود تا کاربران این شبکه اجتماعی مخاطبان خود را بهتر درک کنند. در این مقاله تلاش داریم تا تعریفی کامل از insights اینستاگرام داده و تمامی نکات مفید مرتبط با آن را در اختیارتان قرار دهیم.
Insights اینستاگرام چیست؟
Insights اینستاگرام ابزاری برای تجزیه و تحلیل مخاطبان در حسابهای کاربری تجاری یا همان Business Account است که دادههایی در زمینه اطلاعات جمعیتشناختی (Demographic) و رفتار مخاطبان پیرامون محتوای این حسابها ارائه میدهد. این اطلاعات امکان فعالیتهایی نظیر مقایسه محتواها، مشاهده عمکلرد مخاطبان و مواردی از این دست را برای کاربران فراهم میکند.
برای فعال شدن و دسترسی به insights اینستاگرام ضروری است که صفحه کاربری شما در بخش تنظیمات اینستاگرام به شکل Business Account در بیاید. به عبارت دیگر تا زمانیکه صفحه شما به صورت شخصی (Personal Account) باشد این ابزار برای شما فعال نمیشود. به محض اینکه کاربری صفحه خود را تغییر داده و به صورت تجاری در بیاورید، برای هر محتوایی که پست شود، اطلاعات آماری مربوط به آن پست را مشاهده خواهید کرد. ضمنا به یاد داشته باشید به محض آنکه حساب کاربری خود را مجددا به یک حساب شخصی تغییر دهید، تمام دادههای بخش Insights اینستاگرام خود را از دست خواهید داد.
اگر نحوه فعال کردن Business Account یا همان حساب تجاری در اینستاگرام را نمیدانید بخش بعدی را بخوانید در غیر اینصورت میتوانید مستقیما به سرفصل بعدی همین مطلب بروید.
نحوه تبدیل حساب اینستاگرام به حساب تجاری Business Account
پیش از این در سایت شبتا در مورد مزیتهای راهاندازی حساب تجاری یا بیزینس پروفایل اینستاگرام صحبت کردهایم. ضمنا همانطور که گفته شد برای فعال شدن بخش Insights باید حتما حساب شما به حساب تجاری تبدیل شده باشد که البته این موضوع خیلی هم چیز پیچیدهای نیست. برای این کار کافی است چند مرحله زیر را که راهنمای تصویری هم دارد دنبال کنید:
۱- قبل از مطمئن شوید که حساب کاربری شما عمومی (Public) باشد چون حسابهای تجاری نمیتوانند خصوصی (Private) باشند.
۲- صفحه کاربری خودتان را باز کنید و از آنجا به همبرگر منوی واقع در سمت راست بالای این صفحه وارد شوید. از این منو میتوانید وارد تنظیمات حساب خودتان شوید.
۳- از داخل منوی تنظیمات روی گزینه “تبدیل حساب به حساب تجاری” یا Switch to Business Account کلیک کنید.
۴- در اینجا لازم خواهد بود که حساب اینستاگرام خودتان را به یک صفحه فیس بوک متصل کنید. این کار به دلیل آن است که شبکه اینستاگرام متعلق به Facebook است و این شرکت طبیعتا علاقمند است که اتصال شبکههای متعلق به خود را حفظ کند وگرنه شاید لزوم چندانی به این کار وجود ندارد و شما هم در آینده خیلی کاری با صفحه فیس بوک خودتان نخواهید داشت.
البته صفحه فیس بوک (Facebook page) با حساب فیس بوک (Facebook account) فرق دارد و متفاوت است. اگر صفحه فیس بوک هم ندارید خیلی جای نگرانی نیست چون در همین مرحله میتوانید یک صفحه فیس بوک ایجاد کنید. همانطور که عرض شد حتی اگر این صفحه شما در آینده فعال نباشد هم خیلی مشکلی برای حساب اینستاگرام شما پیش نخواهد آمد.
۵- در مرحله آخر لازم است تا صحت همه اطلاعات خودتان را تایید نهایی کنید.
۶- خوب کار تمام است و به همین سادگی حساب شما در اینستاگرام به حساب تجاری یا همان Business Account تبدیل شده و حالا میتوانید از قابلیت insights استفاده کنید.
قسمتهای مختلف insights اینستاگرام چه معنایی دارند؟
در اطلاعات آماری اینستاگرام، با اصطلاحات، نمودارها و اعداد مختلفی روبرو خواهید شد که همگی نشانگر معیارهای مهمی هستند. در این بخش ما به بررسی معنی بخشهای مختلف insights اینستاگرام خواهیم پرداخت تا بتوانید به سادگی اطلاعات ارزشمند و کاربردی را از آنها به دست آوردید.
۱- بخش دسترسی (Reach)
در این بخش شما میتوانید اطلاعات مختلفی از جمله تعداد کاربرانی که هر یک از پستهای اینستاگرام شما را دیدهاند و … به دست میآورید. در این بخش شما به اطلاعات آماری زیر دسترسی خواهید داشت:
Reach: در این قسمت شما میتوانید تعداد افراد (حسابهای کاربری) یکتایی که به پستهای شما دسترسی پیدا کردهاند، را مشاهده کنید. با این تعریف اگر یک حساب کاربری چند بار پستهای شما را دیده باشد همان یکبار منظور خواهد شد.
Impression: این بخش نشان میدهد که پستهای شما چند بار دیده شدهاند. تعداد دیده شدن یک پست، با تعداد افرادی که پست را دیدهاند برابر نیست. در حقیقت تفاوت Impression با Reach در آن است که ممکن است پست شما توسط یک فرد چندین بار دیده شود و در این قسمت همه دفعات دیده شدن پستها شمرده میشود. Impression بالا میتواند نشاندهنده محبوبیت پست شما در میان کسانی که آن را دیدهاند، باشد.
Account activity: شما در این بخش میتوانید به تعداد بازدیدهای پروفایل، کلیکها بر روی به وبسایت و … دسترسی داشته باشید.
Top Posts: این بخش به شما نشان میدهد که کدام یک از پستهایتان بیشترین میزان جذب افراد را داشته است.
Top stories: در این قسمت نیز شما با استوریهایی که بیشترین میزان جذابیت را برای مخاطبانتان داشتهاند، مشاهده میکنید.
فیلمهای برتر IGTV: این قسمت نیز فیلمهایی را که بیشترین میزان جذب مخاطب را داشتهاند، نشان میدهد.
۲- بخش تعاملات (Interaction)
در این قسمت نیز اطلاعات ارزشمندی در اختیارتان قرار داده میشود. شما میتوانید با تنظیم زمان که در بخش بالا قرار دارد، دادههای مربوط به ۷ روز قبل و ماه قبل را بررسی کنید. در این بخش شما با اطلاعات زیر مواجه خواهید شد:
Likes: در این قسمت برای پستهایتان تعداد دفعاتی که پست شما پسندیده شده است، مشاهده خواهید کرد.
Comments: در این بخش تعداد نظرات قرار داده شده برای پستهایتان نشان داده میشود.
Saves: این بخش نیز تعداد دفعاتی که پست شما ذخیره شده است، نشان میدهد.
Replies: بخش interaction همچنین نشان میدهد که چه تعداد پاسخ به استوریهای شما داده شده است.
۳- بخش مخاطبان (Audience)
در این قسمت، شما به تعداد افرادی که شما را دنبال کردهاند دسترسی خواهید داشت. در این قسمت از insights اینستاگرام، شما متوجه خواهید شد عملکردتان باعث جذب دنبالکننده (Follower) برایتان شده یا خیر. همچنین این بخش به شما نشان میدهد که دنبالکنندگان شما در چه شهرهایی ساکن هستند، چه محدوده سنی دارند، چند درصدشان زن و چند درصدشان مرد هستند. همچنین قابلیت مهمی که در این بخش وجود داد، نشان دادن زمان فعالیت مخاطبان شما است. دانستن اینکه مخاطبان شما در چه روزهایی و نیز چه ساعتی از روز بیشتر فعال هستند، باعث میشود تا بتوانید زمان مناسب برای گذاشتن پستهایتان انتخاب کنید. زمانی که در آن بیشتر مخاطبانتان حضور فعال دارند.
اگر از صفحه خود برای بازاریابی استفاده میکنید توصیه میشود که به مطلب زیر هم سری بزنید:
بیشتر بخوانید: آنالیز اینستاگرام: ابزاری برای هدایت کسب و کار و کمپینهای دیجیتالی
علاوه بر نکات بالا اینستاگرام امکان دسترسی به بخش insights را برای هر پست و استوری به طور مجزا نیز فراهم کرده است که توضیحات مختصری در مورد آن در ادامه آمده است:
۴- Insights هر پست
برای دسترسی به این امکان فقط کافیست، بر روی یکی از پستهای خود کلیک کرده و View insight را انتخاب کنید. با اینکار صفحهای باز میشود که به ترتیب زیر اطلاعاتی را در اختیارتان قرار میدهد:
Reach: تعداد افرادی که پست شما به دستشان رسیده است.
Profile visit: تعداد دفعاتی که افراد با دیدن پست شما، برای مشاهده پروفایلتان اقدام کردهاند.
Follows: تعداد افرادی که با دیدن این پست شما را دنبال کردهاند.
Impressions: در این قسمت نشان داده شده است که چه تعدادی از افراد از خانه، چه تعدادی از هشتگها و … به پست شما دسترسی داشتهاند.
۵- Insights هر استوری
برای این کار کافی است بر روی بخش insight استوری خود کلیک کنید. در این حالت با صفحهای مواجه خواهید شد که اطلاعات زیر را در بر گرفته است:
Replies: تعداد پاسخهایی که به استوری شما داده شده است.
Profile visits: تعداد دفعاتی که پروفایل شما مشاهده شده است.
Impressions: تعداد دفعاتی که استوری شما نمایش داده شده است را نشان میدهد.
Follows: تعداد افرادی که با دیدن این استوری شما را دنبال کردهاند.
Back: تعداد دفعاتی که به استوری قبل برگشته شده است.
Forward: تعداد دفعاتی که به استوری بعد از استوری شما رفته اند.
Next Story: تعداد دفعاتی که به استوری بعدی شما رفتهاند.
Exit: تعداد دفعاتی که از بخش استوریها خارج شدهاند.
ابزاری برای دسترسی به Insights اینستاگرام از طریق Desktop
تا اینجا با نحوه فعال کردن و بخشهای مختلف دادههای ارایه شده در insights آشنا شدهاید اما باید بدانید که دسترسی به این قابلیت تنها از طریق اپلیکیشن موبایل اینستاگرام امکانپذیر است اما اخیرا بعضی از ابزارهای آنلاین برای دسترسی به اطلاعات تحلیلی insights آماده شده که خدمات خود را به صورت رایگان و پولی به کاربران ارایه میکنند. یکی از این ابزارها hopper است که علاوه بر اطلاعات آماری صفحات، امکانات دیگری از جمله زمانبندی انتشار پستها و نظایر آن را در اختیار کاربران قرار میدهد.
البته باید بدانید که استفاده از این ابزار رایگان نیست و کاربرد آن (بجز یک دوره آزمایشی ۱۴ روزه رایگان) مستلزم پرداخت پول خواهد بود.
insights اینستاگرام ابزاری ساده و کاربردی برای کسبوکارها
در این مقاله سعی شد تا شما را با تمامی بخشهای insights اینستاگرام آشنا کنیم. همانطور که حتماً متوجه شدید، این بخشها میتوانند تأثیر بزرگی بر بازاریابی کسبوکارها و نیز افرادی که میخواهند از طریق اینستاگرام به افراد بسیاری دسترسی داشته باشند، بگذارد.
آیا شما در کسبوکار خود از این ابزار استفاده میکنید و برای شما مفید واقع شده است؟ تجربه و نظر خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: سایت www.hopperhq.com