تبلیغات صوتی چیست

تبلیغات صوتی: قله‌ای جدید برای فتح در دنیای بازاریابی دیجیتالی

امروزه کسی نیست که فروشگاه دیجیتالی بزرگ آمازون را نشناسد. این غول صنعت دیجیتال هر نوع وسیله قابل تصوری را در خود جای داده و به مشتریانش ارائه می‌کند. با توجه به افزایش علاقه عمومی به حوزه‌های دیجیتالی، طبیعی است که آمازون به دنبال گسترش مسیر بازاریابی و رشد خود باشد و البته این موضوع در حال حاضر نیز در حال رخ دادن است! به گزارش خبرگزاری CNBC این فروشگاه در تلاش است تا تبلیغات صوتی خود را نیز گسترده‌تر کند. البته این تبلیغات، به معنای تماس‌های بی‌سرانجام به کاربران تصادفی نیست. تبلیغات‌های صوتی نسل جدیدی از بازاریابی خواهند بود و به زودی می‌توانند به یک عنصر کلیدی در بازاریابی دیجیتالی تبدیل شوند.

در این مقاله به بررسی جامعه بازاریابی صوتی نوین پرداخته و نقش آن در صنایع مختلف را مورد بررسی قرار خواهیم داد. برای آشنایی با این مبحث جدید، مطالعه ادامه این مقاله را از دست ندهید.

تبلیغات صوتی چیست؟

قبل از شروع مبحث، بهتر است نگاهی به معنا و مفهوم بازاریابی صوتی داشته باشیم. امروزه دستیارهای صوتی مانند Google Assistant برای سیستم‌های اندرویدی، Siri برای سیستم‌های iOS و همچنین Bixby و Amazon Alexa برای افرادی که علاقه‌مند به فناوری‌های جدید باشند، مبحث جدید و غریبه‌ای نیستند. فناوری‌ها و دستیارهای صوتی با دریافت فرمان کاربران خود، به انجام کارهای مورد نظر آنها می‌پردازند. از طرفی با حرکت این فناوری به سمت بلوغ، فرصت‌های جدیدی نیز در کنار آن شروع به ظاهر کردن هستند که یکی از مهم‌ترین آنها مربوط به کانال‌های بازاریابی است.

 

بازاریابی صوتی

به طور خلاصه، تعریف تبلیغات صوتی را می‌توان مجموعه‌ای از استراتژی‌ها و تاکتیک‌ها برای دستیابی به مخاطبانی که از فناوری‌ها و دستیارهای هوشمند صوتی استفاده می‌کنند، بیان کرد. استفاده روزافزون از این دستیارهای صوتی، ایده اصلی شکل‌گیری تبلیغات صوتی است. این نوع تبلیغات که در نوع خود جدید و نوین به شمار می‌رود، ترکیبی از فناوری‌های پردازش زبان طبیعی، بهینه‌سازی برای موتورهای جست‌وجو (سئو) و سایر فناوری‌های دخیل در حوزه شناسایی صوت و بازاریابی است.

بیشتر بخوانید: تکنیک های بازاریابی دیجیتال برای افزایش فروش از زبان متخصصان این حوزه

در حال حاضر بیشترین استفاده از جست‌وجوهای صوتی توسط دستیارهای هوشمند گوشی‌ها و همچنین اسپیکرهای هوشمند انجام می‌گیرد. اما می‌توان پیش‌بینی کرد که به زودی و با گسترش استفاده از گجت‌های پوشیدنی مانند ساعت‌های هوشمند، تلویزیون‌ها، هدفون و دستگاه‌های دیگر خانگی، رشد بازاریابی صوتی نیز پیشرفت چشم‌گیری داشته باشد. در واقع این مدل از بازاریابی از پتانسیل بالایی در سفر مشتری برخوردار است.

عناصر اصلی تبلیغات صوتی

امیلی بایندر (Emily Binder)، بنیان‌گذار و استراتژیست ارشد شرکت بازاریابی Beetle Moment Marketing، معتقد است که بازاریابی صوتی از این سه عنصر اصلی تشکیل شده است:

  • برند سازی صوتی: برند سازی صوتی جنبه نسبتاً جدیدی و ناشناخته‌ای از حوزه بازاریابی است که به استفاده استراتژیک و هدفمند صداها و موسیقی‌ها برای تقویت شناسایی برند اشاره دارد. به عنوان مثال اگر به آگهی‌های تلویزیونی توجه کرده باشید، هر برند بزرگ یک صدا و موسیقی کوتاه و چند ثانیه‌ای را برای خود انتخاب کرده است؛ به گونه‌ای که حتی بدون وجود تصویر، از روی همین صدا نیز شما آن برند را در ذهن خود مجسم می‌کنید. دو نمونه از آشناترین موارد برند سازی صوتی، صدای روشن شدن گوشی‌های نوکیا و همین‌طور راه‌اندازی ویندوز بر روی رایانه است.
  • ضبط و تولید محتوای ارزشمند صوتی نظیر پادکست، خلاصه صوتی کتاب و غیره: موفقیت گسترده پادکست‌ها، یکی از نمونه موفقیت‌آمیز تبلیغات صوتی است. شرکت IAB تخمین می‌زند که پادکست‌ها در ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۱ در مجموع بیش از ۱ میلیارد دلار درآمد داشته باشند. از طرفی همه‌گیری ویروس کرونا در سراسر جهان نیز باعث شده تا کاربران بیشتری به سمت این محتوای دیجیتالی حرکت کنند. با این وجود، چشم‌انداز پادکست‌ها به طور قابل توجهی در حال رشد است و این مورد می‌تواند گزینه‌ای جذاب برای بازاریابی صوتی شما باشد.
  • بهینه‌سازی جست‌وجوی صوتی (VSO): یکی از حوزه‌های جذاب فناوری، تبدیل محتوای متنی به صدا است. تصور کنید که کل یک وب‌سایت به صورت یک فایل صوتی درآمده و شما نیازی به بررسی بصری محتوای آن نداشته باشید. همچنین با توجه به علاقه رو به رشد موتورهای جست‌وجو به صوت، ارائه محتوایی صرفاً متنی و بصری ممکن است کافی نباشد. با گسترش حوزه بهینه‌سازی برای موتورهای جست‌وجو، به نظر می‌رسد که حوزه محتوای صوتی، قله بعدی برای تسخیر شدن باشد. به لطف پیشرفت‌های هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و پردازش زبان طبیعی، امکان به دست آوردن سهمی از ترافیک ارزشمند جست‌وجوهای صوتی، یک مزیت بسیار بزرگ در سال‌های پیش رو خواهد بود.

بازاریابی صوتی چیستبیشتر بخوانید: برندینگ چیست و به چه دلیل برای تجارت شما مهم است؟

بازاریابی صوتی برای چه حوزه‌هایی مناسب خواهد بود؟

بدون شک صوت طبیعی‌ترین و شهودی‌ترین روش ارتباطی ماست و تأثیر عمیقی بر نحوه تعامل مردم با فناوری دارد. همچنین صوت می‌تواند یک رابط بین فناوری و افراد کم‌بینا و یا بدون سواد خواندن و نوشتن باشد. اگر در برند خود به تبلیغات صوتی توجه کنید، افراد بیشتری قادر به کشف و تعامل با آن خواهند بود. این ساده‌ترین راه برای توصیف اهمیت جست‌وجوی صوتی در جهان امروزی است. اگر به رشد روزافزون خریداران اسپیکرهای هوشمند توجه کنید، بیشتر متوجه اهمیت این حوزه خواهید شد.

کاربرد عملی دستیارهای صوتی در کل نقش ویژه‌ای در آینده چشم‌انداز محتوا دارد. صوت روشی برای کسب سریع پاسخ‌ها، دریافت به‌روزرسانی‌ها و حتی تنظیم امور روزانه برای کارهایی نظیر برنامه‌ریزی وقت ویزیت پزشک و یا هر کار دیگری است. از طرفی با رشد تعداد کاربرانی که از جست‌وجوی صوتی وب استفاده می‌کنند، می‌توان پیش‌بینی کرد که این بخش در آینده چه ویژگی‌ها و قابلیت‌های جدید و جذابی ممکن است داشته باشد! پس اگر برند و کسب‌وکار شما به هر طریقی با دنیای بازاریابی و به خصوص بازاریابی دیجیتالی در ارتباط است، تبلیغات صوتی می‌تواند نقش مهمی در موفقیت آینده آن داشته باشد.

یک قدم جلوتر!

همان‌طور که مشخص است، تفاوت زبان فارسی از لحاظ نوشتاری و خط باعث شده تا قابلیت‌های صوتی برای این زبان هنوز کاملاً جا نیفتاده باشند. با این حال زمان و فناوری بسیار سریع‌تر از حد تصور ما در حال حرکت هستند و به سرعت این ویژگی به زندگی ایرانیان نیز وارد خواهد شد. پس با سرمایه‌گذاری و توجه سریع‌تر به این حوزه، یک قدم جلوتر از تمام رقیبان خود خواهید بود!

به نظر شما توجه به تبلیغات صوتی در چه کسب‌وکارهایی بیشتر اهمیت داشته و چه ظرفیتی در دنیای بازاریابی دارد؟ نظرات و تجربیات ارزشمند خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.