ارزیابی اقتصادی ایده کسب و کار باید شامل دادههایی برای تأمین مالی کسب و کار شما در حال حاضر، آنچه برای رشد در آینده موردنیاز است، و برآورد هزینههای عملیاتی باشد. تجزیه و تحلیل مالی طرح کسب و کار میتواند به تنهایی برای شما چالشبرانگیز باشد، اما هنگامی که به دنبال تأمین بودجه هستید، هم میتواند یک عامل پیشبرنده و هم یک عامل بازدارنده باشد. به دلیل موردنیاز بودن اطلاعات مالی جامع و کامل برای این کار، لازم است که قبل از ارزیابی، با حسابدار خود یا سایر متخصصان مالی معتبر و واجد شرایط مشورت کنید.
همچنین بخوانید: کسب و کار مشتری محور یا محصول محور؟ کدام برای شما مناسب تر است؟
ارزیابی اقتصادی ایده کسب و کار
ارزیابی اقتصادی ایده کسب و کار باید براساس برآورد برای مشاغل جدید یا اطلاعات متأخر مربوط به کسب و کارهای تأسیس شده باشد:
ترازنامه: وضعیت مالی کسب و کار فرضی و پیشبینی شده شما، شامل داراییها، بدهیها و سهم سهامداران.
تجزیه و تحلیل نقدینگی: بررسی اجمالی نقدینهای که انتظار دارید براساس پیشبینیهای فروش به کسب و کار شما وارد شود، منهای هزینههای پیشبینی شده برای اداره کسب و کار.
تجزیه و تحلیل سود و زیان: صورت سود و زیان شما که هزینههای کسب و کار را از درآمد، در مدت زمان مشخصی که معمولاً سه ماه یا یک سال است، کم میکند.
تجزیه و تحلیل سربهسر شدن: نشان دهندهی زمانی است که هزینهی کسب و کار به طور کامل توسط فروش تأمین میشود.
پیشبینی هزینه پرسنل: مخارج تیم شما، همانطور که در بخش خلاصه مدیریت مشخص شده است.
مفروضات
ارزیابی اقتصادی ایده کسب و کار برای مشاغلی که هنوز راهاندازی نشدهاند به برخی مفروضات نیاز دارد. بااینحال، اینها حدسیات نیستند. آنچه از کسب و کار انتظار دارید باید براساس تحقیقات و دادههای دقیق باشد.
به بخشهای دیگر طرح کسب و کار خود بازگردید و هرگونه مفروضات مالی را که هنگام تدوین آن بخشها داشتهاید یادداشت کنید. سپس میتوانید از این مفروضات در بخش تجزیه و تحلیل مالی خود استفاده کنید. مهمترین فاکتور این است که اطمینان حاصل کنید دادههای بخش تجزیه و تحلیل مالی با مفروضات انجام شده در سایر بخشهای طرح کسب و کار شما مطابقت دارد.
کمک بگیرید
ممکن است هیچ بخشی از طرح کسب و کار شما به اندازهی بخش تجزیه و تحلیل مالی به کمک نیاز نداشته باشد. مفروضات، پیشبینیها و ارقام خاص میتواند پیچیده و در مجموع دشوار باشد، مخصوصاً اگر در امور مالی تجربه نداشته باشید. اگرچه این اطلاعات مالی، دقیقاً همان دادههایی است که مخاطبین شما به دنبال آن خواهند بود.
با کمک گرفتن از یک متخصص مالی واجد شرایط در مراحل اولیه، میتوانید از استرس و عدم قطعیت اجتناب کنید.
قوانین بنیادی را بشناسید
وقتی صحبت از ارزیابی اقتصادی ایده کسب و کار میشود، بهتر است یک حدس اولیه از اینکه هر عنصر باید شامل چه مواردی باشد، منشأ دادهها از کجاست و اعداد و ارقام به چه معناست، داشته باشید. این امر حتی در زمان کمک به آمادهسازی بخش تجزیه و تحلیل مالی نیز به اعتبار خود باقیست، زیرا در وضعیت رودررو شما تنها کسی خواهید بود که میتواند اطلاعات مالی را به تفصیل توضیح دهد.
GAAP (اصول پذیرفته شده حسابداری)، مجموعهای از قوانین، رویهها و قواعدی که شیوههای حسابداری پذیرفته شده را تعریف میکند، باید در این بخش رعایت شود.
از عوامل بصری استفاده کنید
در ارزیابی اقتصادی ایده کسب و کار، برای نشان دادن اطلاعات مالی از نمودارها و گرافها استفاده کنید، همانطور که در سایر بخشهای طرح کسب و کار خود که شامل دادهها، ارقام، آمار و روندها میشود، باید استفاده کنید. از عوامل بصری در تجزیه و تحلیل مالی استفاده کرده و طرح گرافیکی آن را ضمیمه کنید.
محاسبات خود را بررسی کنید
یک راه سریع برای منصرف کردن یک سرمایهگذار بالقوه، محاسبات معیوب یا بدون پشتوانه است. تمامی محاسبات خود را دو یا سه بار بررسی کنید و از شخص ثالثی نیز بخواهید که این کار را انجام دهد تا از درست بودن همه چیز مطمئن شوید. همچنین باید از هر محاسبات بدون توضیح، بدون پشتوانه و آنهایی که بهطور گسترده مورد تحقیق قرار نگرفتهاند، بهویژه در مورد مفروضاتی که داشتهاید، اجتناب کنید. از دادههای بازارهای فعلی و گذشته و وضعیت مالی برای حمایت از محاسبات خود استفاده کنید.
پنج مرحله ضروری برای ارزیابی ایده کسب و کار شما
شکی نیست که کشورهای صنعتی در حال حاضر از کسب و کارهای کوچک حمایت میکنند. سیاستمداران معتقد هستند که آنها کلید رشد اقتصادی هستند و کشورهایی مانند آمریکا در حال تصویب قوانینی هستند که باعث میشود کسب و کارهای کوچک راحتتر پیشرفت کنند. اگر شما هم ایدهای برای شروع دارید، در اینجا پنج مرحلهی ضروری برای ارزیابی ایده کسب و کار خودتان ذکر شده است.
ارزیابی ایده کسب و کار: ایدههای شما
آیا ایده کسب و کار شما یک ایده پرفروش است؟ برای اینکه صاحب یک کسب و کار کوچک موفق شوید نیازی نیست شرکت شما یک شرکت میلیارد دلاری باشد، اما کارآفرینان دوست دارند بزرگ فکر کنند. فدراسیون ملی بنیاد مستقل آموزش کسب و کار (NFIB) تخمین میزند که تنها ۴۰ درصد از کسب و کارهای کوچک سودآور هستند و ۳۰ درصد دیگر شکست میخورند. این آمار ثابت میکند که حتی با وجود مشوقها، سخت خواهد بود که کسب و کار خود را به یکی از آن شرکتهای پرفروش تبدیل کنید. کارشناسان معتقدند که با آمادهسازی محتاطانه و دقیق میتوانید شانس موفقیت خود را افزایش دهید.
ارزیابی ایده کسب و کار: شناسایی نیازها
هدف بلند مدت شما چیست؟ چه نیازی در بازار وجود دارد که شما پاسخگوی آن هستید و آیا این چیزی است که میتواند بخش بزرگی از مردم را جذب کند؟ آیا تا به حال نظرسنجیای از شرکتی دریافت کردهاید که از شما میپرسد نظر شما در مورد یک محصول چیست و آیا احتمال دارد که این محصول را خریداری کنید؟
این اولین مرحله در ارزیابی ایده کسب و کار است. فقط یک نظرسنجی اینترنتی انجام ندهید. به یک مرکز خرید یا مکان دیگری بروید که افراد زیادی در آنجا هستند و از آنها بخواهید ایدهی شما را ارزیابی کنند.
ارزیابی ایده کسب و کار: تمایز
کسب و کار شما چه تفاوتی با بقیه کسب و کارها دارد؟ اگر رقبایی دارید، چه چیزی باعث میشود کسی بهعنوان رقیب شما وارد کسب و کار شما شود؟ کسب و کارهای موفق دارای یک عامل جذب مشتری منحصربهفرد هستند که بهعنوان سنگ بنای کسب و کار خود مورد استفاده قرار میدهند. هرچه مشترکات بیشتری با کسب و کارهای دیگر داشته باشید، بیشتر درگیر رقابت با آنها خواهید بود.
ارزیابی ایده کسب و کار: تحلیل بازار
بازار شما چقدر بزرگ است؟ آیا شامل مردان و زنان و افرادی از تمام نژادها و مذاهب میشود؟ سرعت رشد یا انقباض بازار چقدر است؟
اگر محصول یا خدماتی را طراحی کنید که فقط برای یک بازار کوچک جذاب باشد، بهدست آوردن سهم بازار کافی برای حفظ یک کسب و کار سودآور دشوار خواهد بود. همچنین به مقدار قابل توجهی بودجه تبلیغاتی برای یافتن افرادی که بازار خواص پسند را تشکیل میدهند، نیاز خواهد داشت.
ارزیابی ایده کسب و کار: سهم بازار
براساس تجزیه و تحلیل بازار شما، رقبای شما در حال حاضر چقدر از سهم بازار را در اختیار دارند؟ چه چیزی برای شما باقی مانده است یا استراتژی شما برای گرفتن سهم از آنها چیست؟ ممکن است کسب و کار شما جذابیت زیادی برای بازار داشته باشد، اما اگر بازار از قبل اشباع شده باشد، نبرد برای جلب مشتری میتواند برای شما بسیار گران تمام شود.
اگر استارتاپی سعی کند یک خودروی جدید تولید کند، گرفتن سهم بازار از شرکتهای خودروسازی موجود برای او بسیار دشوار خواهد بود. ارزیابی کنید که آیا این نبرد ارزش جنگیدن را دارد یا خیر، و آیا بودجهی لازم برای این مبارزه را دارید یا خیر.
سخن آخر
بهعنوان یک کارآفرین، احتمالاً رؤیای شما یکی از آن کسب و کارهای میلیارد دلاری است، اما به خاطر داشته باشید که بسیاری از کسب و کارها شکست میخورند و دلیل آن هم عمدتاً برنامهریزی ضعیف است. قبل از اینکه مبلغ بسیار زیادی در کسب و کار خود سرمایهگذاری کنید، برنامهای پیادهسازی کنید تا مطمئن شوید که ایدهی شما چیزی است که مشتریان از خرید آن هیجانزده خواهند شد. با استفاده از یک سیستم استارتاپی کسب و کار، فرصتهای زیادی در انتظار صاحبان کسب و کارهای کوچک است.
توصیه میکنیم مقالهی دیگر ما را با عنوان گیمیفیکیشن چیست؟ مزایای بازی سازی در کسب و کار نیز مطالعه کنید.