مفهوم بازاریابی برونگرا

بازاریابی برونگرا چیست؟ حرکت از بازاریابی برونگرا به درونگرا

بازاریابی برونگرا به هر نوع بازاریابی که در آن یک شرکت ارتباط را آغاز می‌کند و پیامک‌هایی به مخاطبین خود ارسال می‌کند، گفته می‌شود. نمونه‌های بازاریابی برونگرا شامل شکل‌های قدیمی بازاریابی تبلیغاتی، مثل تبلیغات تلوزیونی و تبلیغات رادیویی، تبلیغات چاپی (تبلیغات روزنامه‌ها، تبلیغات مجلات، آگهی‌ها، بروشور‌ها، کاتالوگ‌ها و …)، نمایشگاه‌های تجاری، تماس‌های تبلیغاتی برای فروش محصولات و ارسال ایمیل‌های تبلیغاتی می‌شود.

بازاریابی برونگرامقایسه بازاریابی برونگرا و درونگرا

بازاریابی برونگرا حالتی از بازاریابی درونگرا است که در آن مخاطب شما زمانی که به شما نیاز داشته باشد، شما را پیدا می‌کند. نمونه‌هایی از بازاریابی درونگرا عبارت است از بازاریابی محتوا، وبلاگ نویسی، SEO و بازاریابی ایمیلی انتخابی است. علاوه بر آن، تبلیغات‌های پولی که در جست و جو‌های اینترنتی ظاهر می‌شوند، نوعی بازاریابی درونگرا هستند، زیرا تبلیغات شما تنها زمانی دیده می‌شوند که افراد در جست و جوی محصولات یا خدماتی هستند که شما ارائه می‌دهید.

به طور کلی، بازاریابی برونگرا سخت‌تر از بازاریابی درونگرا است و بازده کمتری نسبت به آن دارد. اما با این حال هنوز هم شرکت‌ها ۹۰% از بودجه خود را صرف بازاریابی برونگرا می‌کنند.

به سازمان‌هایی که به دنبال بهبود فروش و بالا بردن بازده بازاریابی خود هستند، توصیه می‌شود تا بودجه بیشتری برای تکنیک‌های بازاریابی برونگرا اختصاص دهند.

ایرادات بازاریابی برونگرا چیست؟

هزینه‌های بازاریابی برونگرا قسمت زیادی از بودجه سازمان را به خود اختصاص می‌دهد. این شرایط برای سالیان طولانی وجود دارد و این موضوع حتی هزینه کسب و کار را نیز شامل می‌شود.  با این حال، بازاریابی برونگرا مشکلات فراوانی را به همراه دارد و سنت‌ها و اشتباهات گذشته هرگز نباید در راه سازگاری با تغییرات روز بازاریابی تکرار شود. مشکلات مربوط به بازاریابی برونگرا عبارت است از:

  • سختی در نرخ بازگشت سرمایه (ROI)
  • افزایش راهکار‌های مسدود کردن (لیست رد تماس‌ها، فیلتر هرزنامه‌ها، TIVO و …)
  • هزینه بالا، عملکرد پایین

طبق گزارش‌های روزانه CRM تقریباً نیمی از شرکت‌هایی که بازاریابی درونگرا انجام می‌دهند، در مقایسه با شرکت‌هایی که این نوع از بازاریابی را انجام نمی‌دهند، ۱۰% بیشتر در میزان سرمایه بازده مشاهده می‌کنند. نظر سنجی  انجام شده نشان می‌دهد که کانال‌های بازاریابی برونگرا پیگیری راحت‌تر، بازدهی بالاتر و هزینه‌های کلی پایین تری به نسبت کانال‌های برونگرا دارند. گام بعدی شما باید این باشد که با تبدیل بازاریابی برونگرا به بازاریابی درونگرا، هزینه‌ها را کاهش دهید.

بازاریابی درونگرا و بازاریابی از طریق موتور‌های جست و جو

یکی از کار آمد‌ترین راه‌های استفاده از امتیازات بازاریابی درونگرا استفاده از موتور‌های جست و جو در این زمینه است. استفاده از بازاریابی از طریق  موتور‌های جست و جو از این نظر منحصر به فرد است که زمانی که مشتریان شما با جست و جو در یک موضوع ارتباط را آغاز می‌کنند، شما به عنوان یک تبلیغ کننده می‌توانید وارد این ارتباط شوید. ایده‌ای هم وجود دارد که تبلیغات و صفحات وب بسازید تا زمانی که کسی موضوعی در ارتباط با کسب و کار شما جست و جو می‌کند، آسان‌تر شما را پیدا کند. کسی که موضوعی در ارتباط با محصول و خدمات شما جست و جو می‌کند مانند یک سرنخ است و اگر شما آنجا نباشید تا او را به دست بیاورید، رقیب شما این کار را خواهد کرد.

کافی است تا آخرین باری که خرید کرده‌اید را به یاد بیاورید. کجا رفتید؟ آیا سراغ تبلیغات در صفحات زرد رنگ رفتید؟ در نمایشگاه شرکت کردید؟ محصولات آنلاین را جست و جو کردید؟ به احتمال زیاد پاسخ  شما گزینه آخر بوده است. بنابراین مشتریان شما نیز چنین می‌کنند.

برای شروع کار از طریق وب سایت‌های بازاریابی درونگرا، یک کمپین پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) را در گوگل و موتور جست و جوی بهینه (SEO) برای محتوایی مرتبط‌تر برای خواننده، به راه بیاندازید. این که محتوای بیشتری در وب سایت شما وجود داشته باشد، بیشتر احتمال دارد که کسی وارد آن جا شود و این باعث می‌شود که مشتریان دیگر، راحت‌تر شما را پیدا کنند.

ایجاد تغییر: حرکت از بازاریابی برونگرا به بازاریابی درونگرا

شاید در ابتدا آغاز برخی فعالیت‌ها و کمپین‌هایی مانند PPC و SEO کارهای طاقت فرسا و ترسناکی باشند، اما در واقعیت این چنین نیست. از این موارد به عنوان راهنمای موفقیت برای بازاریابی موتورهای جستجو استفاده کنید. شما باید:

  • شروع به تحقیق با کلید واژه کنید: با استفاده از ابزار کلمه کلیدی رایگان، برای ساختن یک لیست از کلمات کلیدی مربوط به کسب و کار خود، می‌توانید آن‌ها را در کمپین‌های جست و جوی خود هدف قرار دهید.
  • ایجاد کمپین‌ها در گوگل AdWords: اگر قبلاً برنامه نویسی نکرده باشید، با استفاده از یک موتور جستجوگر گوگل، که اغلب به عنوان موتور جست‌وجوگر اینترنتی استفاده می‌شود، با کمپین PPC شروع به آزمایش کلمات کلیدی و هدایت ترافیک جدید در وب سایت خود کنید.
  • بهینه سازی کمپین‌های گوگل AdWords: گروه‌های کلمات کلیدی خود را با توجه به بهترین امتیاز کیفی مرتب کنید. ابزار دسته بندی کلمات WordStream هر کلمه کلیدی و بازدیدهای تولید شده برای گروه بندی کلمات کلیدی مرتبط را ارزیابی می‌کند.
  • ادامه تحقیقات درباره کلید واژه: یک سیستم برای ثبت رکوردهای جست و جو که افراد را به سایت شما منتقل می‌کند، ایجاد کنید؛ تا بتوانید درک درستی از آنچه افراد به دنبال آن هستند به دست بیاورید و نحوه کمک به آن‌ها را درک کنید. لیست کلمات کلیدی خود را به طور پیوسته با کلمات کلیدی مرتبط با هدف خود ایجاد کنید.
  • محتوای مربوطه را ایجاد کنید: از اطلاعات کلمه کلیدی برای درک رفتار بازار استفاده کنید و محتوای جالب و مفید درباره این موضوعات را برای بهینه سازی موتورهای جستجو در وب سایت خود، قرار دهید. بهترین بخش در این مورد این است که هنگامی که شما شروع به نشان داده شدن در نتایج عادی و اصلی گوگل می‌کنید، کلیک‌ها رایگان هستند! با توجه به شرایط ارزی حاکم در ایران، هزینه تبلیغات گوگلی که براساس دلار باید پرداخت کنید، بسیار بالا است و بسیاری از کسب و کارهای کوچک و حتی متوسط توان پرداخت آن را ندارد. تصمیم‌گیری معقولانه این است که با تولید محتوا، بتوانید کاربران را به سمت سایت خود سوق دهید.

همان‌طور که شهر رم در یک روز ساخته نشد، حرکت به یک سیستم بازاریابی درونگرا، یک فرآیند یادگیری تکراری است، نه یک طرح سریع و غنی. کسب و کارها باید با صبر و حوصله قدم در این راه بگذارند و طی پیمودن این مسیر، از نتایج و بازخوردهای خود، تجربه کسب کنند، تا بتوانند در مراحل آتی از آن‌ها بهره‌مند شوند.