بازاریابی شبکه ای

چرا از بازاریابان شبکه‌ای فرار می‌کنیم؟

چند ماه پیش، یکی از دوستان قدیمی بعد از ۱۰ سال من را در اینستاگرام دنبال کرد. حس فوق‌العاده‌ای داشتم تا این‌که متوجه شدم در حوزه‌ی بازاریابی شبکه ای فعالیت می‌کند. این تجدید دیدار همانا، پیغام‌های پشت سر برای ست کردن یک قرار همانا. او مدام از طریق تلگرام محصولاتی را به من پیشنهاد می‌داد، محصولاتی که اصلا تمایل و نیازی به دیدن‌شان نداشتم.

با اندکی پرس‌وجو متوجه شدم که این تنها من نیستم که چنین حسی دارم، با افراد زیادی روبرو شدم که از بازاریابان شبکه‌ای شاکی هستند. بنابراین تصمیم گرفتیم دلایلی را که باعث شده ما از بازاریابی شبکه ای فرار کنیم، را بررسی کنیم.

بازاریابی شبکه ای چیست؟

قبل از هر چیزی اجازه دهید این موضوع را بررسی کنیم که بازاریابی شبکه ای چیست و چرا بازاریابان شبکه‌ای مجبور هستند همه جا باشند؟

بازاریابی شبکه ای نوعی از بازاریابی است که در آن شما اجناسی را از یک شرکت بازاریابی شبکه ای خریداری می‌کنید و آن‌ها را به مردم می‌فروشید و از شرکت پورسانت می‌گیرید. از آن‌جایی‌که مدل درآمدی این نوع از بازاریابی به شکل پورسانت است، از همین رو، بازاریابان سعی می‌کنند به هر روشی که شده فروش داشته باشند. این موضوع باعث شده که این نوع از بازاریابان روش‌های آزاردهنده‌ای را برای فروش انتخاب کنند.

همان‌طور که در ویدیو مشاهده کردید، بازاریابی شبکه ای یک ایده‌ی مناسب برای شروع کسب وکار است و برای افرادی که واقعا به این حوزه علاقه دارند، می‌تواند یک شغل بسیار مناسب باشد. اما همان‌طور که گفتیم شیوه‌های نامناسب بازاریابی باعث شده که این کسب وکار در نظر مردم بسیار نامناسب جلوه کند.

۱) مردم از این‌که دچار سرنوشت شرکت‌های هرمی شوند، می‌ترسند

بسیاری از افراد با وجود اعلام قانونی بودن بازاریابی شبکه ای به آن شک دارند و آن را با شرکت‌های هرمی اشتباه می‌گیرند. شرکت‌های هرمی شرکت‌هایی مشابه با بازاریابی شبکه ای بودند، اما در آن‌ها هیچ کالایی در میان نبود. در واقع، افراد فقط برای عضو شدن پول پرداخت می‌کردند که در نهایت این طرح کسب‌وکاری منجر به پول‌دار شدن عده‌ای که در بالای هرم بودند، می‌شد.

اما در بازاریابی شبکه‌ای این مشکل وجود ندارد. در واقع، بازاریابان شبکه‌ای بر پایه‌ی نوعی از بازاریابی به نام بازاریابی دهان به دهان بنیان گذاشته شده‌اند و هر بازاریابی به ازای فروش پورسانت دریافت می‌کند.

بنابراین اگر به خاطر ترس از این موضوع وارد بازاریابی شبکه‌ای نمی‌شوید، این ترس بیهوده است.

۲) مدل درآمدی بازاریابی شبکه‌ای مناسب نیست

براساس مدل درآمدی بازاریابی شبکه‌ای به ازای هر فروش، مقداری پورسانت به فردی که فروشنده را به سیستم اضافه کرده، داده می‌شود. به همین دلیل، این شرکت‌ها مجبور هستند قیمت محصولات را به میزان زیادی بالا قیمت‌گذاری کنند.

یک بازاریاب واقعی همدردی و همدلی با مشتری را سرلوحه‌ی کار خود قرار می‌دهد.

بازاریابی چیزی جز تلاش برای مشتری و ایجاد یک معامله‌ی برد-برد نیست.

۳) بازاریابان شبکه‌ای با زور و یا فریب کار خود را پیش می‌برند

بازاریابان شبکه‌ای هیچ اصولی برای جذب کاربران بیشتر ندارند. آن‌ها از هر روشی برای گیر انداختن کاربر و شروع بحث با او در مورد بازاریابی شبکه‌ای استفاده می‌کنند. همین موضوع باعث می‌شود که کاربر اعتماد خود را نسبت به بازاریابی شبکه‌ای از دست بدهد و نه تنها علاقه‌ای به آن نداشته باشد، بلکه از آن فرار بکند.

یکی از اصول اساسی بازاریابی مدرن، هدف قرار دادن صحیح مخاطب است. اما بازاریابان شبکه‌ای بدون در نظر گرفتن شرایط و علایق فرد موردنظر با زور می‌خواهند او را به این حوزه دعوت کنند.

۴) وقت مخاطبان‌شان را هدر می‌دهند

بازاریابان شبکه‌ای گاهی اوقات هدف خود را فراموش کرده و به اسپمرها تبدیل می‌شوند. آن‌ها به جای جلب توجه فرد، مدام او را در فضای مجازی یا فیزیکی احاطه کرده و مجبور می‌کنند تا به حرف‌های آن‌ها گوش کنند.

آن‌ها پیغام‌های تبلیغاتی می‌فرستند، فرد را بدون اجازه در گروه‌های تبلیغاتی اضافه می‌کنند، در پست‌های نامربوط تگ می‌کنند و … .

مردم در دوران تبلیغات و بازاریابی سنتی به اندازه‌ی کافی در معرض تبلیغات و روش‌های بازاریابی نادرست قرار گرفته‌اند. اکنون آن‌ها از چنین رفتارهایی بیزار هستند، اگر واقعا به کار بازاریابی شبکه‌ای ایمان دارید سعی کنید با روش‌های بی آزار آن‌ها را به سمت بازاریابی شبکه‌ای جذب کنید.

۵) وعده‌های پوچ می‌دهند

  • به پرسودترین شغل بازاریابی خوش آمدید.
  • دیگر نگران سرمایه برای شروع کسب وکارتان نباشید.
  • در ازای فروش چند کالا صاحب درآمد چندمیلیونی شوید.
  • فقط چند ساعت در روز را به کار اختصاص خواهید داد.
  • بعد از چند سال، شما یکی از میلیونرها خواهید بود.

این‌ها وعده‌هایی است که بازاریابان شبکه‌ای در دوره‌هایی که برای جذب نیروهای جدید برگزار می‌کنند، می‌گویند. اما براساس آمارهای جهانی:

  • در یک سال اول عضویت حداقل ۵۰ درصد از بازاریابان شبکه‌ای کار خود را رها می‌کنند.
  • بیش از ۹۰٪ افرادی که عضو شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای می‌شوند، بعد از ۵ سال به دلیل درآمد بسیار کم شغل خود را رها می‌کنند.
  • بیش از ۶۴٪ شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای طی ده سال اول شکل‌گیری خود شکست می‌خورند.
  • براساس آماری که شبکه فورچون اعلام کرده در سال ۲۰۱۰ بیش از ۳۰ درصد فروشندگان هیچ درآمدی از بازاریابی شبکه‌ای نداشته‌اند.
  • و … .

همه‌ی این موارد نشان می‌دهند که گفته‌های بازاریابان شبکه‌ای چیزی جز وعده وعید نیست.

نتیجه‌گیری

اگرچه همه‌ی مواردی که گفتیم واقعیت است، اما بازاریابی شبکه‌ای برای کسانی که واقعا به این حوزه علاقه‌مندند، مناسب و مفید است. شما حتی اگر از بازاریابی شبکه‌ای هیچ درآمدی کسب نکنید، باز هم می‌تواند برای شما مفید باشد، چون می‌توانید در دوره‌های رایگان آن‌ها شرکت کنید و فروشندگی را با بهترین شرایط تجربه کنید. فقط به یاد داشته باشید که به بازاریابان شبکه‌ای بی‌آزاری تبدیل شوید و مشتری را در اولویت کارهای خود قرار دهید.

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

امتیاز شما به مطلب

دوست داشتم: 427
دوست نداشتم: 370
میانگین امتیازات: 1.15

14 دیدگاه در “چرا از بازاریابان شبکه‌ای فرار می‌کنیم؟

خیلی ممنون از تحلیلتون ، خیلی خوشحال شدم یک نفر از یه دید متفاوت و بدون جبهه گیری نتورک رو مورد تحلیل قرار داد ، اغلب حرفاتون درست بود کاملا ، فقط در مورد مدل درآمدی بازاریابی شبکه موافق نیستم باهاتون ، چون تعداد سطوحی که درصد پرداخت میشه و میزانشون کاملا محدود و دقیقه ، و اگه با هزینه های تبلیغاتی که تو بقیه شیوه های فروش وجود داره مقایسه کنید ، میبینید تفاوت زیادی وجود نداره ،بازاریابی شبکه ای درست، تبلیغاتی نداره جز همون راه فرد به فرد ، که همون هزینه تبلیغات به بازاریابان داده مبشه و با این حساب ، هزینه واسطه های احتمالی که روی محصولات وجود دآره از قیمت تمام شده کالا حذف میشه و قیمت کالا کمتر از حالات دیگه فروش حساب میشه

با سلام خدمت شما … شما فرمودید که واسطه ها حذف می شوند که متاسفانه حداقل در مورد شرکت های بازاریابی شبکه ای ایران اینجور نیست… چون خودشان یک واسطه هستند و بازاریاب ها نیز واسطه بعدی میشن… متاسفانه قیمت محصولاتشان از بازار کمتر نیست بلکه محصولی که در بازار نیست به قیمت بالاتر میفروشند

سلام الان شرکتی هست داخل ایران که واسطه نیست

سلام، باید خدمتتون عرض کنم یک سری از محصولات درحدود ۲۰ درصد که ما محصول با کیفیت مشابهی با اونه در ایران تولید نمیکنیم وارداتی هستن و دلیل دیگه هم اینه که نتورک یک تجارت در سطح جهان است و ما برای مطرح شدن در دنیا باید با دیگر کشورها تبادل محصولی هم داشته باشیم اما فقط در حد همان ۱۵ تا ۲۰ درصد از سبد محصولی.
ضمنا باید خدمتتون عرض کنم که ۸۰ درصد محصولات صددرصد ایرانی با خط تولید مجزا و با کیفیت خیلی بالایی هستن. و روز به روز هم بر حسب قوانین باید بر کیفیت کالاها افزوده شود. این قانون بازاریابی شبکه ایست. و درمورد بالابودن قیمت محصول در مقابل محصولات مشابه در بازار سنتی فقط می توانم این سوال را بپرسم و پیدا کردن وجه تشابهش با شما.
در مقایسه پراید با بنز
پراید گرونه یا قیمتش بالاست؟ در مقایسه با امکاناتش گرونه، درسته؟
بنز گرونه یا قیمتش بالاست؟ قیمتش بالاست، چون به اندازه قیمتش آپشن داره درسته، فقط پول خیلی از ماها بهش نمیرسه
پس محصولات با کیفیت سالم گرون نیستن، قیمتشون بالاست.
اندکی تفکر

باسلام. من واقعا متعجبم که چراباوجود سیستم نظارت بر قیمت همچنان قیمت کالاهای نتورک بسیار بالاست و عملا هیچیک از لیدرهاشون توجیهی ندارند! درثانی اکثر کالاها وارداتی ن ک در تضاد باشعار و رویه مرسومه. بنظر میاد که نهادهای نظارتی برای پرکردن بخشی از شکاف بزرگ بیکاری وسرپوش نهادن بر آن در این فقره سهل گیری بیشتر و افسارگسیخته ای را درپیش گرفته اند!

با سلام و خسته نباشید. بازاریابی شبکه ای طرح نوینی در فروش کالاست که بیشتر شرکتهای دنیا دارن ازش استفاده میکنن. وزارت صنعت و معدن تجارت کاملا بر شرکتهای این حوزه نظارت داره و اجازه هیچگونه تخلفی به شرکتها نمیده. طرح درامدی همه شرکتها با هم فرق داره ولی در یک راستا حرکت میکنن. بازاریابی شبکه ای هیچ یک ازین مشکلاتی رو که شما گفتین نداره و همه اینها مربوط به اشخاصی هست که اینکارو زودتر شروع کردن و دارن از بی اطلاعیه دیگران سوءاستفاده میکنند. نویسنده خیلی مغرضانه به موضوع نگاه کرده و احتمال میدم یکی از مالباختگانه. اگر کسی با اطلاعات کامل و از روی تصمیم عقلانی وارد اینکار بشه هیچوقت متضرر نمیشه و میتونه راه صحیحی رو در پیش بگیره.
توی همه ی شغلها آدمهایی هستند که مثل گفته های نویسنده کار میکنن ولی دلیل نمیشه فقط بازاریابی شبکه ای فقط این مشکلات رو داره.
هر کاره جدیدی مشکلات خودشو داره و باید اصلاح بشه و این افرادی هستند که کارو شروع کردن میتونن درستش کنن.
موفق باشی

من نمیدونم نویسنده این متن با چه سطحی از اطلاعات درمورد بازاریابی شبکه ای اینو نوشته ولی همین قدر میدونم که در مورد شماره ۵ بنده شخصا بر اساس اطلاعات و تجربیات خودم و مطالعاتی که در این زمینه دارم کاملا مخالفم. و به کسانی که میخوان درمورد بازاریابی شبکه ای اطلاعات کسب کنند پیشنهاد میکنم که حتما کتاب پول، پول، پول رو مطالعه کنند.من با فعالیت در بازاریابی شبکه ای درآمد داشتم و خواهم داشت و از اول کار با درآمد کم شروع شده و با افزایش تعداد افراد داخل شبکه ام درآمدم هم روبه افزایش است. بازاریابی شبکه ای تنها شغلیست که روح در آن جریان دارد. یعنی دقیقا به میزانی که انرژی و زمان خود را به صورت مفید در راستای عمل به آموزشها در این کار میگذارید درآمد کسب میکنید. در ضمن بازاریابی شبکه ای یک شغل ۳الی۵ ساله است و کسی که کمتر از ۳ سال تجربه انجام جدی بازاریابی شبکه ای را دارد حق نظر دادن در رابطه با این موضوع را ندارد. والسلام

خواهشاً اطلاعات غلط به مردم ندید و اون هارو بیخودی بدبین نکنید . من خودم دوسال پیش که سرباز بودم یکی از بهترین دوستانم بهم پیشنهاد کار در بازاریابی شبکه ای رو داد اما من متاسفانه قبول نکردم و الان همون دوستم نه تنها خودش بلکه دوستانش رو هم به درآمد بالایی رسونده و من همش حسرت اینو میخورم که ای کاش به حرفش اعتماد میکردم . بنظرم اگر دوستان در شرکتهای قانونی مثل شرکت بادران فعالیت کنند میتونن به آرزوهایی که دارند دست پیدا کنند . بازم نظر همه برای من محترمه ولی سعی کنین زود قضاوت نکنید

ممنون دوست عزیز که اطلاعات خود را به اشتراک گذاشته‌اید.
در این پست سعی کرده‌ایم تا اطلاعات منطقی به شما دوستان گرامی به اشتراک بگذاریم.
به نظر شما چرا در جامعه بازاریابان شبکه‌ای از جایگاه مناسبی برخوردار نیستند؟
آیا تا به حال شخصی را مشاهده کرده‌اید که در شرکت‌های مختلف موفق باشند و نه صرفاً ادعا باشه؟

سلام وقتتون بخیر. دوستتون چند ساله بادران فعالیت میکنن؟
من تازه شروع کردم میخواستم بیشتر بدونم

سلام دقیقا این موضوع برای منم پیش اومد پارسال من بازاریاب بیمه بودم دوستانم بهم پیشنهاد کار بادران رو هم در کنار این کار دادن و من به خاطر همین جو مسموم جامعه قبول نکردم و الان همون عزیزان به شدت پیشرفت کردن و من از این بابت خیلی خوشحالم و برای خودم و تفکرات پوچم به شدت ناراحت متاسفانه ما حاضر نیستیم درست اطلاعات بگیریم و به اطلاعات ناقص جامعه بسنده میکنیم .

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *