کتاب هوش مالی

خلاصه‌ای از کتاب هوش مالی رابرت کیوساکی، از پرفروش‌ترین کتاب‌ها در زمینه‌ی هوش مالی

تقریباً همه‌ی ما از دوران کودکی مخاطب مشاوره‌های تخصصی و غیرتخصصی بسیاری در رابطه با پولدار شدن، بوده‌ایم. در بیشتر این توصیه‌ها گفته می‌شود که سخت کار کنید، پس انداز کنید، سعی کنید زیر بار بدهی نمانید، سرمایه‌ی خود را در بخش‌های درستی سرمایه‌گذاری کنید. اما رابرت کیوساکی، نویسنده‌ی معروف کتاب هوش مالی که یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌ها در زمینه هوش مالی است، این توصیه‌‌‌ها را منسوخ دانسته است.

کتاب هوش مالی رابرت کیوساکی، کتابی که معتقد است شما توانایی به دست آوردن ثروتی که می‌خواهید دارید

کیوساکی در این کتاب با توصیه‌های همیشگی که گوش همه‌مان از آن‌ها پر شده است سراغ‌مان نیامده است. او برای ثروتمند شدن پیشنهادهای غیر متعارفی را به شما ارائه می دهد. کیوساکی واقعاً بر این باور است که شما نباید زمان زیادی را برای کسب درآمد خوب صرف کنید و همین عقیده است که او را متمایز جلوه می‌دهد.

این طرز فکر جذاب کیوساکی باعث پر سروصدا شدن نوشته‌های وی در سراسر جهان شده است. از این رو ما نیز در این مقاله خلاصه‌ای از پرفروش‌ترین کتاب وی در زمینه هوش مالی برایتان فراهم آورده‌ایم.

کیوساکی در ابتدای این مقاله یادداشتی برای خوانندگان نوشته است که خلاصه‌ای از آن به صورت زیر است:

این کتاب به شما نمی گوید چه باید بکنید. این کتاب در مورد مشاوره مالی نیست. این کتاب برای این است که شما از لحاظ اقتصادی باهوش‌تر شوید تا بتوانید اطلاعات مالی خود را پردازش کرده و مسیر مالی مناسب خود را بیابید. این کتاب برای افزایش ضریب هوش مالی شما است.

 

کتاب هوش مالی

در این کتاب، کیوساکی ضریب هوش مالی را به ۵ بخش تقسیم می کند:

۱) کسب درآمد بیشتر

این معیار با توجه به درآمد کسب شده سنجیده می‌شود. برای توضیح این موضوع می‌توان مثال زیر را زد: اگر شما سالانه ۶۰ میلیون تومان درآمد داشته باشید، نسبت به کسی که سالانه ۴۵ میلیون تومان درآمد دارد، ضریب هوش مالی بالاتری دارید.

کیوساکی معتقد است دلیل اینکه بسیاری از مردم نمی‌توانند ثروتمند باشند، این است که آنها ثروت را بدون کار کردن می‌خواهند. یعنی تمایلی برای تلاش در جهت کسب ثروت ندارند. به عقیده‌ی کیوساکی انسان‌ها اهداف، رویاها و جاه طلبی‌های متفاوتی دارند. آنها باید خودشان تشخیص دهند که بهترین راه برای کسب درآمد بیشتر و رسیدن به اهداف‌شان چیست و سپس این مسیر را طی کنند. کیوساکی در کتاب هوش مالی به این نکته تاکید کرده است که شما باید یاد بگیرید که احساسات خود را کنترل کنید. باید تسلیم نشدن در مواقع سخت را یاد بگیرید. به عقیده‌ی وی؛ اگر به مسیر خود اطمینان داشته باشید، می‌توانید راه حل مشکلات موجود در مسیر را نیز پیدا کنید. تا زمانی‌ که بر روی هدف خود متمرکز شوید، حتماً راهی برای رسیدن به آن پیدا خواهید کرد. به عبارت دیگر؛ اگر می‌خواهید ثروتمند باشید، باید با این واقعیت کنار بیایید که مشکلات هرگز ناپدید نمی‌شوند. باید برای حل آنها، چاره‌ای بیاندیشید.

۲) محافظت از پول‌

پس از درآمدزایی نوبت به حفاظت از پول می‌رسد. کیوساکی معتقد است که عده‌ای همواره در تلاشند تا بخشی از پول شما را برای خود کنند. شما باید در برابر این گروه آگاه باشید و اجازه ندهید تا بیشتر از حد لازم پولی از شما بگیرند. به عنوان مثال بانکداران و اداره‌های مالیات از این دسته هستند.

۳) بودجه‌بندی پول

یکی از مسائلی که نشان ‌دهنده‌ی ضریب هوش مالی شما است، بودجه‌بندی درآمدتان است. به این صورت که اگر شما بتوانید با درآمد خود هم زندگی خوبی برای خود بسازید و هم سرمایه‌گذاری برای خود داشته باشید، شما از ضریب هوش مالی بالایی در این زمینه برخوردار هستید. مهم نیست که درآمدتان چقدر باشد. عده‌ای از افراد با وجود درآمد بالا قادر به پس‌انداز و سرمایه‌گذاری نیستند. لذا این افراد هر چقدر هم که زندگی مرفه‌ای برای خود داشته باشند، باز هم از نظر کیوساکی ضریب هوش مالی پایینی دارند. توجه کنید که شما باید در ذخیره‌ی پس‌انداز جدی باشید و با برنامه عمل کنید. به عنوان مثال اگر تصمیم دارید ۱۰٪ از درآمد خود را پس انداز کنید، هر ماه این درصد را از درآمد خود جدا کرده و گوشه‌ای بگذارید. برای اینکار استثنا قائل نشوید و این تصمیم را به ماه‌های آینده موکول نکنید.

بیشتر بخوانید: خلاصه‌ی کتاب پدر پولدار، پدر فقیر رابرت کیوساکی

۴) ساختن اهرمی از پول

برای تفسیر این قسمت می‌توان اینگونه شروع کرد:

شما برای افزایش سرمایه‌گذاری خود از دیگران پول قرض می‌کنید. کیوساکی می‌گوید این عمل ممکن است در ظاهر کاری عاقلانه به نظر بیاید. اما زمانی که شما شخصی باشید که توانایی سرمایه‌گذاری صحیح را ندارد، این کار نه تنها مورد تاُیید نیست، بلکه به ضرر شما است. لذا کیوساکی توصیه می‌کند که وارد سرمایه‌گذاری‌هایی با حدی از ریسک شوید که واقعاً توانایی کنترلش را دارید.

۵) افزایش دانش و اطلاعات مالی

حتی بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران هم قبل از خرید و یا سرمایه‌گذاری، تحقیق می‌کنند. این بخش از سخنان کیوساکی شاید بیشتر برای ما ملموس باشد. تقریباً همه‌مان با افرادی مواجه شده‌ایم که به دلیل نداشتن اطلاعات کافی در یک سرمایه‌گذاری شکست خورده‌اند. تحقیق کافی برای سرمایه‌گذاری نشان از ضریب هوش مالی بالای شما است. امروزه با توجه به اینکه در عصر ارتباطات هستیم و اینترنت بسیاری از اطلاعات را به صورت رایگان در اختیارمان قرار می‌دهد، تقریباً هیچ توجیه‌ای برای شکست ناشی از نداشتن اطلاعات کافی وجود ندارد.

 

کتاب هوش مالی رابرت کیوساکی

بعد از شناخت این ۵ مورد، رابرت کیوساکی وارد بخش اصلی سخنان خود می‌شود. وی به تاثیر موارد مختلفی از جمله محیط در کسب ثروت می‌پردازد. کیوساکی تاکید می‌کند که اگر می‌خواهید ثروتمندتر و موفق‌تر شوید ، محیطی پیدا کنید که به شما امکان رشد و نمو را می‌دهد.

کیوساکی در بخش‌های بعدی کتاب راجع به تقویت هوش مالی صحبت می‌کند. او بیان می‌کند که:

افرادی که از نظر مالی عملکرد ضعیفی دارند، افرادی هستند که تمایل به توسعه هوش مالی خود ندارند. آنها به دنبال محیط و جواب‌های ساده هستند. آنها ممکن است باهوش و تحصیل‌کرده باشند. اما تا زمانی که پیشرفتی در زمینه‌ی هوش مالی خود نداشته باشند، ار نظر اقتصادی همواره ضعیف خواهند بود.

کیوساکی تاکید می‌کند که از اشتباه کردن نترسید. با اشتباه و تمرین است که شما می‌توانید موفق شوید.

کتاب هوش مالی کیوساکی کتابی است که تمامی اشخاص علاقمند به ثروت‌آفرینی بهتر است آن را مطالعه کنند.

در پایان اگر کتاب هوش مالی رابرت کیوساکی را خوانده‌اید، لطفا نظر خود درباره‌ی آن کتاب برایمان بنویسید تا از دیدهای مختلفی بررسی این کتاب صورت بگیرد. همچنین اگر کتاب دیگری در این زمینه می‌شناسید برایمان معرفی کنید.

منبع: getrichslowly